10 dingen die u moet weten over Hijama Cupping-therapie

1. Hijama Cupping-therapie is een Sunnah
Tijdens de Nachtelijke Reis & Hemelvaart (Laylatu'l-Isra' wa'l-Mir'aj), heeft onze geliefde Profeet Mohammed (vrede en zegeningen zij met hem) vele zeer belangrijke gebeurtenissen meegemaakt. Hij vloog op een gevleugeld paard (al-Buraq) van Mekka naar Jeruzalem, vergezeld doorway de engel Jibreel. Hij terrible fulfilled vele andere Boodschappers van Allah, steeg op naar de hoogste van de zeven hemelen, kreeg de gave van vijf keer per dag gebed en leerstellingen van de geloofsbelijdenis van Allah de Verhevene.
“Eer aan Hem Die Zijn dienaar meenam voor een nachtelijke reis van de meest heilige moskee naar de verste moskee, wiens terrein Wij zegenden, opdat Wij hem enkele van Onze tekenen zouden kunnen tonen: want Hij is Degene Die hoort en ziet [ alle dingen]". (Koran 17:one)
Onder al deze verbazingwekkende wonderen, beval Allah de Verhevene ook de Engelen om de Profeet Mohammed (vrede en zegeningen zij fulfilled hem) te instrueren om hijama cupping therapie in te stellen;
“Ik kwam geen engel van de engelen tegen tijdens de nachtreis, behalve dat ze allemaal tegen me zeiden; 'Op jou is cupping (hijama), O Mohammed'"(Sahih; Sunan Ibn Majah º3477).

two. "De beste medicijnen"
Hijama werd door de Profeet Mohammed (vrede en zegeningen zij achieved hem) uitgeroepen tot het beste medicijn, naast de koran.
Hij (vrede en zegeningen zij fulfilled hem) zei: "Cupping is de meest nuttige treatment voor mensen om zichzelf te genezen." (Sahih al-Bukhari º5357)

three. Andere culturen doen ook aan cupping-therapie
Cupping-therapie wordt al eeuwenlang wereldwijd toegepast. De eerste gedocumenteerde medische tekst werd gevonden in 1550 voor Christus in Egypte. Cupping werd ook meer dan 5000 jaar geleden in China ontdekt en wordt tot op de dag van vandaag nog steeds beoefend. Het werd algemeen beoefend in het Romeinse rijk, het islamitische rijk, Europa, Rusland, Centraal-Azië, Zuid-Azië en de Verenigde Staten. Het was erg populair tijdens de middeleeuwen en 18e en 19e eeuw in Europa. Op dit instant is het het populairst in China, Finland, Rusland en veel landen achieved een moslimmeerderheid.

4. Cupping-therapie versus hijama
Cupping-therapie is de naam van de eigenlijke process zelf. Er wordt een vacuüm gecreëerd in een kopje en op het lichaam geplaatst. Dit vacuüm veroorzaakt een negatieve druk en trekt de spieren in de cup en trekt daardoor het bloed naar het cupgebied. Dit staat bekend als "dry cupping". Vervolgens verwijder je de cup om kleine, ondiepe sneetjes te maken in datzelfde gebied, voordat je de cup weer terugplaatst. Dit trekt het giftige bloed, zuren en overtollige vloeistoffen uit het lichaam. Dit staat bekend als nat of bloed cupping.
Maar wat hijama onderscheidt, is het religieuze en spirituele element van de beoefening. "Hijama" is de islamitische versie van cupping-therapie. Moslims beoefenen hijama cupping therapie, in overeenstemming achieved de manier van de Profeet . Het betekent dat de patiënt en hijama-beoefenaar hun wassingen (wudu) moeten hebben gedaan en de Koran moeten reciteren tijdens de hijama-method.

5. Hijama Returns Your body To A traditional State
“Hijama” in Arabic virtually signifies “to suck” also to “return to a standard state” of inner balance. It finally aids the body to produce a stability, healthful alkaline atmosphere by removing acidity. This fixes any trouble that the body has, by bringing it to its regular state. Hijama cupping therapy is actually a holistic, super potent detox which eliminates harmful and stagnant blood from the system. It expels adverse, harmful aspects from the body, and will allow it to replenish itself.
The Prophet (peace and blessings be upon him) reported: “The very best therapy is hijama cupping; it eliminates blood, lightens the again and sharpens the vision.” (Sunan al-Tirmidhi º3053).

six. The Healthcare Advantages Are very well-Documented
Hijama cupping is an excellent sort of preventative and curative therapy. Down below are a few of the means cupping assists:
Boosts the circulatory and immune methods
Cleanses and detoxifies your body
Treats sickness and relaxes the affected individual
Discomfort relief
Fertility
Hijama can be helpful for managing a lot of muscular, skeletal, neurological, immune, cardio-vascular, respiratory, digestive and urinary difficulties.
Several of its benefits had been highlighted by Prophet Muhammad (peace and blessings be upon him):
Ibn Umar documented which the Messenger of Allah (peace and blessings be on him) said, “Hijama cupping on an vacant stomach is most effective. It increases the intellect and increases the memory. It increases the memory with the a single memorizing….” (Sahih; Sunan Ibn Majah º3488).

seven. Het werkt ook op emotioneel niveau
Islamitische geneeskunde is holistisch en werkt op de niveaus van geest, lichaam en ziel. Hijama cupping therapie is een kleine, chirurgische ingreep die immediate lichamelijk influence heeft. Het dient echter ook om mentale, emotionele, spirituele en metafysische problemen te verlichten. Het is zeer ontspannend en verdrijft angst en depressie. Volgens ibn Al Qaiyum liet de Profeet Mohammed (vrede en zegeningen zij fulfilled hem) Hijama op zijn hoofd uitvoeren om zwarte magie te verwijderen die op hem was geworpen;
Ibn al-Qayyim (moge Allah hem genadig zijn) vermeldt dat de Boodschapper (vrede en zegeningen zij fulfilled hem) op zijn hoofd werd geknepen toen hij werd geteisterd doorway magie en dat het de beste remedie hiervoor is als het appropriate wordt Hijama uitgevoerd. [Zad al-Ma'ad (four/a hundred twenty five-126)]

8. Er zijn Sunnah-punten op je lichaam
De traditionele sunnah-punten voor hijama-therapie bevinden zich op de bovenrug, die in wezen gericht is op het hart, de longen, de hersenen en de wervelkolom. Allemaal belangrijke fundamenten voor een optimale gezondheid.
"Hijama cupping op de achterkant van de nek behandelt tweeënzeventig ziekten" (verzameld door al-Tabarani)
Hijama dient om de belangrijkste slagaders en aders te reinigen en te deblokkeren.
Anas heeft overgeleverd dat de Profeet (vrede en zegeningen zij fulfilled hem) hijama cupping liet doen op de aderen aan de zijkant van de nek en de bovenrug. (Soenan al-Tirmidhi)

9. Er zijn ideale tijden om het te doen
Hijama cupping is zowel een preventieve als curatieve remedie. Het wordt aanbevolen om een ​​hijama-detox te ondergaan en vervolgens hijama als vorm van onderhoud two-4 keer for every jaar te gebruiken als u gezond bent. Als u ernstige medische aandoeningen heeft, kan het vaker worden uitgevoerd. Het is het beste om hijama te laten uitvoeren op de “Soennah Dagen” volgens de hadith:
"Wie Hijama cupping uitvoert op de 17e, 19e en 21e dag (van de islamitische maanmaand), dan is het een remedie voor elke ziekte". (Sahih; Sunan Ibn Majah º3861).

10. De Hijama-therapeut heeft een speciale position
Stel je voor dat je een carrière hebt in een gezegend beroep dat de Heilige Profeet Mohammed (vrede en zegeningen zij fulfilled hem) zichzelf heeft geprezen;
De Profeet (vrede en zegeningen zij satisfied hem) zei: "Als er iets goeds is in de medicijnen waarmee je jezelf behandelt, is het in de incisie van de hijama-therapeut, of een slok honing..." (Moslim º2205)
We moedigen zoveel mogelijk moslims aan om te leren hoe ze hijama professioneel kunnen uitvoeren, om:
Ga de negatieve bijwerkingen van alofatische medicatie en chemicaliën tegen
Behandel de ziekten die zelfs achieved de moderne geneeskunde onbehandelbaar zijn
Zorg dat deze behandeling voor meer mensen beschikbaar is
Een bevredigende en geestelijk lonende carrière hebben
Herleef de vergeten sunnah van hijama.
De carrière van een professionele hijama-therapeut is bevredigend en komt de beoefenaar in dit leven en het volgende 10 goede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *